Sara Sjödahl är utbildad på musikhögskolorna i Malmö och Göteborg. Hon har medverkat i gränsöverskridande projekt som den sceniska konserten ”Café Terezin” på Göteborgs Konserthus, ”Accordance” med Dansgruppen Rytmbá” och Ika Nord i Riksteaterns regi.
Hon spelar kammarmusik med medlemmar ur Göteborgssymfonikerna i olika konstellationer och har arbetat på Musikhögskolan i Göteborg som lärare i musikalisk instudering. Hon har arbetat tillsammans med professor Gunilla Gårdfeldt i hennes forskningsprojekt som pianist och musikaliskt ansvarig. I Musik i Västs regi har hon turnerat, initierat och satt upp en mängd olika musikföreställningar för barn. Hon är medlem i kabarégruppen Tappra mödrars kapell som framför eget material.
2013, medverkade som musiker och aktör i föreställningen ”Ett ansikte” på lilla scenen på Göteborgsoperan med musik av Lina Järnegård . En uppsättning i samverkan med musikteatergruppen Dråpera.
Högt och lågt eller som hon presenteras som medlem i Tappra mödrars kapell ’… klassisk pianist med dragning åt det lössläppta spelet som har slagit an tangenterna på både finkulturens konserthus och suspekta syltor’.