15-16/12 Beauty and the Beast
→ DEAD

  Spelplan
  15-16 december kl.19.00

  Förköp din biljett
  HÄR

  Ordinarie priser
  I dörren 160 kr
  På nätet 140 kr

  Rabatterade priser
  I dörren 120 kr
  På nätet 100 kr
  Gäller för studerande, arbetssökande/sjukskriven, pensionär

  Foajén öppnar en timme innan föreställningen (den utsatta tiden i programmet). Du kan betala med kort, kontanter samt swish i bar- och biljettkassan, se till att hämta ut biljetter minst 15 minuter innan programmet börjar.
  Inget efterinsläpp.

  Längd:

  IN ENGLISH

  DEAD 2017

  Amanda Apetrea & Halla Ólafsdóttir – DEAD

  Det finns en saga som berättar om Beauty and the Beasts fascination av sin egen skugga. De stirrade på den, juckandes, frustandes, pekandes, härjandes, med fladdrande tungor, glödande ögon och blod som rann ur mungipan. Tills deras skugga en dag vaknade, blev levande och sedan åt up dem. Beauty and the Beast är nu ”DEAD”

  I mer än två decennier har duon Beauty and the Beast, Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir, varit en mytisk kraft inom danskonsten. Tillsammans har de skapat nya lyriska uttryck med sina hesa röster och poetiska danser – mediterandes över kärleken och hjärtesorger, vänskap och gemenskap, över krig, död och sex.

  Deras nya föreställning, DEAD, är en pornografisk och dystopisk dansföreställning som genom inre och yttre verkligheter löder samman dans, poesi och musik med skönheten i det mörka. Den undersöker uttryck för sexualitet, kropp och kön och flirtar med kraften som finns i kåthet och lust. En kraft som de tror kan flytta berg.

  Föreställningen kommer att utföras under samtycke i samförstånd med sin publik, vilket innebär att de som väljer att delta går med på vad som än händer under föreställningen. Det innebär också att vem som helst kan lämna rummet när som helst.

  Som alltid handlar det om er och om dem och all kärlek i däremellan.

  Av och med: Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir
  Ljusdesign och scenografi: Chrisander Brun
  Med musik av: Karin Dreijer, Linnéa Martinsson och Zhala Rifat
  Text: Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir
  Skräddare: Kajsa Lisa Larsson
  Producent: Sara Bergsmark
  Foto: Märta Thisner.
  Rådgivare: Nadja Hjorton och Chrisander Brun
  Ljudmix: Elize Arvefjord
  Teknik: Björn Kuajara
  Administrativ struktur: Konstnärskooperativet Interim kultur
  Samproducerad av MDT, Atalante, Dansstationen och BUDA Art Center, med stöd av Konstnärsnämnden, Stockholms Stad och Kulturrådet
  Presentationen är en del av EU-projektet [DNA] Departures and Arrivals, vilket är sam-finansierat av Europeiska Kommissionen genom programmet Kreativa Europa.