22/11 Burka Songs 2.0
→ Filmvisning

  Spelplan
  22 november kl.19.00

  Fri entré

  Foajén öppnar en timme innan föreställningen (den utsatta tiden i programmet). Du kan betala med kort, kontanter samt swish i bar- och biljettkassan, se till att hämta ut biljetter minst 15 minuter innan programmet börjar.
  Inget efterinsläpp.

  Längd:

  IN ENGLISH

  burka

  Filmvisning
  Burka Songs 2.0

  2011 införde Frankrike förbud mot heltäckande slöja på offentlig plats. Hanna Högstedt fick pengar till en film där hon skulle gå i burka i Paris, sjungande franska nationalsången tills hon blev gripen av polis. Men inget gick som det var tänkt.

  I Burka Songs 2.0 följer vi processen från filmidé, via civilpolis, skuld, skam och falsksång, till ett samtal om vita rum, slöjan och vems berättelser som får plats i dagens Sverige. Filmen ställer frågor kring det som hände: Varför gick det inte som planerat? Varför fick just det här projektet pengar? Vad säger den här processen om normer inom konstvärlden? Och vad kan vi göra för att förändra dem?

  Samtal: Hur skapar vi en mer inkluderande konstvärld?
  Filmen följs av ett samtal mellan Edda Manga, idéhistoriker, Fatima Doubakil, människorättsaktivist, och filmens regissör Hanna Högstedt. Samtalet lyfter frågor kring representation inom konsten, hur vi skapar en kultur där fler röster tar plats, och vad som behövs för att skapa skildringar av världen där fler kan känna igen sig?

  * Filmen är huvudsakligen på svenska och visas med engelska undertexter. Samtalet hålls på svenska.