27-28/5 Konstmusiksystrar
→ Ljud- & genusfestivalen

  Köp biljetter till aktuellt datum
  Lördag 27 maj kl.14:00
  Söndag 28 maj kl. 14:00

  Ordinarie priser
  I dörren & på nätet 150 kr

  Rabatterade priser
  I dörren & på nätet 75 kr
  Gäller för studerande, arbetssökande/sjukskriven, pensionär

  Foajén öppnar en timme innan festivalprogrammet startar. Vi tar kort i bar- och biljettkassan.

  IN ENGLISH

  Konstmusiksystrar 1. Anna_Juhlin

  ”Nu på lördag och söndag gör vi Ljud- & genusfestivalen på Atalante i Göteborg. Äntligen!
      Dörrarna till Atalante öppnar klockan 14.00. I foajén kommer det finnas papper, pennor, spillbitar av tyg och annat du kan dekorera Atalantes väggar med. Säg någonting på en plansch, eller ta tio minuter och dela med dig av någonting i festivalens speakers corner som kommer finnas i foajén. Det är ett ”speakers” corner i den bredaste bemärkelse: ge ett performance, sjung en sång, gör en övning med oss som är där, eller berätta om någonting du tycker är intressant, känns angeläget eller bara någonting du tycker om. Ett par gästtalare är inbjudna att göra speakers corner, bland andra den musikdramatiska scenkonstnären Ida Görsch, baserad här i Göteborg.
      I foajén kommer vi på lördagen även intervjua konstnären Freya Sif Hestnes, som parallellt med festivalprogrammet på Atalante under helgen gör ”Lost Item Service” – en terapisession där du får bearbeta förlusten av ett kärt ting du en gång haft. Performancet sker i lägenheten ovanpå Atalante mellan klockan 12.00 – 18.00 båda festivaldagarna. Boka en session och kom sen tillbaka och anslut dig till allt som händer i foajén, och till det som så småningom händer på scenen – Atalantes bar kommer vara öppen från tidigt till sent, så köp en kaffe och mingla runt!
      På lördagen börjar den första akten på scen klockan 18.00: det är Alba Bergelings och Ida Löfgrens performanceverk ”NEUROPLAST”. Klockan 19.00 spelas ”Apnea” av Rosanna Gunnarsson – ett audiovisuellt verk med projektion på bioduk – och därefter det elektroakustiska verket ”An almost abstract experience” av Vanessa Massera. På söndagen startar den första akten klockan 17.00: vi får lyssna till ensemblen Konst:it göra verket ”Debut” och spela på olika objekt. Från klockan 18.15 håller ensemblen KS Rock i programmet. Först en akt med en blandning av stycken och övningar av eller inspirerade av tonsättaren Pauline Oliveros. Sen övar vi tillsammans, alla vi som är där! Övningarna får öppna upp till ett samtal; från vad vi upplever där och då i mötet med ljuden, lyssnandet och med varandra, till ett bredare samtal om de sammanhang vi skapar tillsammans. Insprängda i festivalprogrammet under båda dagarna är korta explosionsperformances av Klara Andersson, som kommer hända i foajén.
      Ljud- & genusfestivalen är den första festivalen Konstmusiksystrar producerar i Göteborg, och vi ville göra dessa två dagar på Atalante till en mötesplats. En plats att testa något nytt och träffa nya människor på. En plats att mötas, dels för alla olika konstnärliga utövare här i Göteborg, men också för alla som vill gå på konsert, lyssna, delta, samtala, och vara med och skapa. Du är inte bara där som ”utövare”, ”åhörare”, ”arrangör” eller ”publik”, utan som en del av sammanhanget vi formar tillsammans. Så kom till Atalante nu på lördag och söndag den 27-28 maj – det ska bli så kul att se er där!”
  – Kajsa Antonsson, Konstmusiksystrar


  Föreningen Konstmusiksystrar arrangerar performance- och ljudkonstfestivalen ”Ljud & Genus” den 27-28 maj 2017 på Atalante. Konstmusiksystrar är en förening för trans, icke-binära och kvinnor inom ljudkonst och konstmusik. Föreningen arbetar med arrangörsföreningar, kursverksamhet, konserter och festivaler. Konstmusiksystrar skapar möjlighet för sina medlemmar att få deras verk framförda. Under festivalen ”Ljud & Genus” kommer verk och akter av oetablerade ljudskapare presenteras. Det blir en blandning av internationella och lokala utövare. Under hösten-16 anordnade Konstmusiksystrar flera trans- och kvinnoseparatistiska musikverkstäder på 24kvm i Göteborg. Dessa verkstadstillfällen fortsätter under våren-17 och redovisas under festivalhelgen på Atalante. Genom samtal och i mötet mellan olika konstuttryck vill vi sätta progressiva idéer och tankar i huvudet på festivalbesökarna. Vi kommer diskutera konstnärskap i förhållande till genus och prata om vem som tillåts vara konstnär. Paneldiskussion och publiksamtal är en stor del av festivalen, och vi hoppas på en sprudlande samtalsmiljö! Festivalen utgör ett utbyte i olika former, exempelvis mellan utövare, i konstnärliga praktiker och sociala strukturer.


  FESTIVALPROGRAM*
  Lördag
  14:00 Dörrarna öppnas, pyssel i foajén
  15:00 Intervju med Freya Sif Hestnes i foajén
  15:30-21.30 Speakers Corner i foajén
  18:00 Neuroplast med Alba Bergeling & Ida Löfgren
  19:00 Rosanna Gunnarsson
  19:30 Vanessa Massera
  20:00 Klara Andersson performance i foajén
  20:30 Mingel i foajén

  Söndag
  14:00 Dörrarna öppnas, pyssel i foajén
  14:30-21:30 Speakers Corner i foajén
  16:00 Gästspel med KS Rock ensemble i foajén
  17:00 Konst:it ensemble
  18:15 KS Rock ensemble
  19:00 Ljudövningar och diskussion med publik, kurerade av KS Rock
  19:45 Mingel i foajén

  *små ändringar kan komma att göras i programmet.

  Illustration: Anna Juhlin