Ny koreografi
Atalante har alltid varit en hemmascen för västsvenska koreografer. 2011 skapades en tydligare satsning på den västsvenska dansen. Det är viktigt att västsvenska koreografer får en möjlighet att nå ut och presentera sina verk. I Ny Koreografi satsar Atalante på lokala koreografer och erbjuder dem en möjlighet att presentera nya verk i scenrummet. Atalante tar kontinuerligt in ansökningar till Ny Koreografi.
Vi vill ha en fullständig projektbeskrivning om verket, omfattning och tidpunkt.
Du måste vara verksam i Västra Götalandsregionen och verket får inte ha haft premiär tidigare.

2016 Matilda Lidberg, Benedikte Esperi
2015 Alexandra Wingate, Minna Elif Wendin
2014 Karolin Kent, Jannine Rivel
2013 Moritz Ostruschjak
2012 Gilda Stillbäck, Anna Westberg, Moa Matilda Sahlin

För att ansöka om residens för Ny Koreografi och Transit kontakta Atalantes Konstnärliga ledare Cecilia Suhaid Gustafsson
cecilia@atalante.org

Transit
Atalante erbjuder nya projekt en vecka på vår scen inom Transitresidenset. Här ligger inte fokus på en färdig produktion utan på att få möjlighet att undersöka idéer och presentera sitt konstnärskap. Scenens personal fungerar som ett bollplank för koreografen både i praktiska och konstnärliga diskussioner. Transitresidenset erbjuds inte, till skillnad från Ny koreografi, årligen utan när vi har möjlighet. Vi går ut med ett Open Call då det är dags att söka.
2014 Anna Bergström & Karolin Kent
2013 Anna Bergström, Minna Elif Wendin

KID – Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram Residens
Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram är Konstnärsnämndens internationella program för danskonstnärer. Programmet är en följd av Konstnärsnämndens regeringsuppdrag att internationalisera dansen.
Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram erbjuder i samverkan med Kultur i Väst, Dansbyrån, Danscentrum Väst, Atalante, Göteborgs Dans & Teater Festival och Skogen ett residensprogram för internationella koreografer och projekt i Göteborg. Residensprogrammet som omfattar resa, boende, studiotid samt ett skattefritt stipendium är inriktat på research och utveckling.

Atalantes residens
2014 Maija Hirvanen [FI]
2012 Henriette Pedersen [NO]
2011 Steinunn & Brian [IS/US]

TURNÉSLINGAN TRE SCENER
Turnéslingan Tre scener är ett turnésamarbete mellan dansscenerna Atalante i Göteborg, Dansstationen i Malmö och MDT i Stockholm. Scenerna samarbetar kring olika produktioner i syfte att ge utominstitutionell dans möjlighet att turnera och möta en ny publik. Verken som väljs har urpremiär i samband med Turnéslingan Tre Scener. Turnéslingan har ingen öppen ansökningsperiod utan koreografer väljs ut av Cecilia Suhaid Gustafsson, Lars Eidevall och Danjel Andersson.

2015 Hyperfruit  Ludvig Daae/Donnie Ofelia Jarl Ortega
2014 Blind Spotting Margrét Sara Guðjónsdóttir / Horrible mixtures Stina Nyberg
2013 Near that place Daniel AlmgrenRecen / The Lac of Signs Andros Zins-Browne
2012 You Lisa Östberg & Kim Hiorthøy / Travail Alma Söderberg

Bilden ovan: Ny koreografi med Karolin Kent – Versus
Fotograf: Hilda Fürst