2013 firar Åke Parmerud 35 år som tonsättare och mediakonstnär. Han har arbetat främst med elektroaukustiskmusik men på senare år även med dansföreställningar senast här på Atalante i våras med Metamorfos.
14/12 2013

– Jag blev attraherad av elektroaukustiskamusiken för att jag själv kunde styra en större musikalisk process. Jag var inte längre beroende av att folk skulle spela mina idéer. När jag började hade jag inte möjligheten att arbeta ihop med duktiga musiker som jag haft senare livet. Det lede till en hög frustrationsfaktor, men då upptäckte jag att studion kunde vara som ett stort instrument som jag själv kunde hantera. Det blev en frihet och samtidigt ett nytt sätt att tänka kring musik. Nu för tiden är det vanligt att skapa musik på det sättet men när jag började så var det nytt och revolutionerande.

I december vill jag presentera en helkväll, jag kommer utgå ifrån ett projekt jag har turnerat i Syd amerika mycket under de senare åren. Men nu vill jag skapa en specialvariant till Atalante. Det kommer att bli en blandning utav ljus, projektioner, live och performance och skall spegla det jag har skapat under mina trettiofem år som tonsättare. Just nu är det i planeringsstadiet, det kan även segla över i olika stilar och dyka upp hemliga gäster, men det kommer utkristallisera sig under hösten.

14 december kl 20

Medverkande
Tomas Hulenvik
Anne Pajunen
Tony Blomdahl
Anvik Hermann