Som ett nytt steg i Bronja Novak Lindblads och Susanne Martins mångåriga samarbete har de båda skapat var sitt solo på samma tema. Var och en tar de, på sitt unika sätt, itu med att åldras och förbli dansare i en värld där det är extremt blottat och ifrågasatt. I sin dans berör de på djupet mänskliga frågor och ger en konstnärlig och skruvat humoristisk kommentar till vår kroppsliga skörhet. Premiär i april med tre föreställningar på Atalante i Göteborg.

Tidigare blev en dansare pensionerad vid unga år. Men dansen som konstform har utvecklats och en ny generation av dansare har passerat 40-årsstrecket utan en tanke på att sluta. Bronja och Susanne är två av dem.

Med ”Skuggan” och ”The Fountain of Youth” tar de sig an denna spännande men ändå obekväma situation; att åldras i dansens stränga värld.
I sökandet efter att få göra en föreställning om det hittade Bronja ”Skuggan”. Iklädd ”Skuggans” kostym kan hon undersöka vad som sker med hennes scenkaraktär när den är fri från åldersmarkörer. Susannes solo är utformat som en opålitlig föreläsning om att lita på en kropp stadd i förändring. Hon dyker tillsammans med publiken ner i ungdomens källa.

Vi har tidigare sett dem tillsammans i föreställningar som Hoppalappa, Die Damen von Welt och andra engagerande dansföreställningar med hög humorfaktor. Här blir det folklig konceptualism!

Föreställningen är en Big Wind-produktion som stöds av Kulturrådet, Göteborgs Stad och Tanzfabrik Berlin.

 

The Shadow

The Shadow — Jag är alltid där, men ingen känner igen mig.

The Shadow — Med den svarta dräkten är alla tecken och spår av ålder borta. Något annat, kanske en insida eller en kärnkvalitet, kan istället läsas.

The Shadow— Är som ett immateriellt andra jag, alltid bredvid mig, bakom eller framför. Den kan vara ren form, en karaktär, kan vara sårbar, kan röra sig lekfullt mellan mig och dig.

Idé, koreografi, dans: Bronja Novak Lindblad (Göteborg)
Originalmusik / Ljud: Anna Gustavsson
Ljus: Thomas Dotzler
Film: Patrik Dufwa
Kostym / scenografi: ensemblen
Producent: Big Wind

The fountain of youth

The fountain of youth — är en dans om evig ungdom och om att vara tillräckligt gammal för att beTrätta historien på ett annat sätt

The fountain of youth — är en opålitlig föreläsning om att lita på en kropp stadd i förändring

The fountain of youth — är också kärnan i min doktorsavhandling i dans, tillägnad att utforska och ifrågasätta den rådande synen på åldrande danskroppar genom egen improvisationsbaserade dansutövning och föreställningar.

Idé, koreografi, dans: Susanne Martin
Originalmusik / Ljud: Anna Gustavsson
Ljus: Thomas Dotzler
Kostym / scenografi: ensemblen
Producent: Big Wind

19-20 APRIL KL. 19
21 APRIL KL. 17