Tre kvällsföreläsningar i den rörliga bildens tecken kommer genomföras under vårens filmbar. Föreläsningsserien vill bland annat öppna upp för alternativa rörliga bilder som leder till nya konstverk och processer av olika slag.
Vad är det som gör att man som kreatör inspireras av en film, och vad kan detta leda till i den konstnärliga processen? Den rörliga bilden kan även fungera som inspiration till ett tillvägagångsätt och en arbetsmetod i den egna konstnärliga processen.
Genom att vi bjuder in konstnärer att fundera över filmer och rörliga bilder som påverkat deras konstnärsskap, öppnar vi upp för en process som kan liknas vid en arkeolog.
De tittar tillbaka på sitt konstnärskap parallellt med att de fundera på de rörliga bilder som gjort intryck.

Björn Kjelltoft
Björn Kjelltoft kommer att presentera sitt konstnärskap och det verk som har mest uppenbar koppling till film vilket är ”I Promise I Will Never Be Your Friend No Matter What Ever…”
Utställningen förde samman dialogen i Wes Anderssons bitterljuva kärlekshistoria ”Hotel Chevalier” med typsnittet för det amerikanska munkföretaget Dunkin Donuts.
Den ryska regissören Andrey Tarkovsky beskrev filmkonst genom att kalla det för att ”skulptera i tid”. -Mitt verk är inte i närheten av denna vackra formulering men kanske kan betraktas som ett sätt att ”skulptera med film”.

BJÖRN KJELLTOFT
6 MAJ KL. 19

Fri entré
Med stöd av Göteborgs stad och Borderland.