Nu är det äntligen dags att presentera fyra dagar ljudkonst på Atalante i samband med projektet Friktion! De medverkande ingår i ett residens på Atalante och hör annars hemma på komposition och ljudkonstutbildningen på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Hos de medverkande finns en vilja att röra sig utanför utbildningen för att skapa något eget. Under fyra dagar får vi ta del av elektronisk musik, performance, ljudillustrationer, hörspel, ljudkonst och en tre timmar lång dronekonsert!
Agnes Mercedes Einerstam Karis
Agnes Mercedes bjuder sina åhörare in i ett land fyllt av ordfrosseri och bubblande färgfriktioner i melodramatiska melodi portioner. Päronattack-taktarter, fruktstunds-toner och melankoliska moln majorer.. Hon har fr.a varit aktiv som scenartist, och gjort över 200 spelningar på alla sorters scener; Debaser, Norbergfestivalen, SXSW(Usa) osv.. Gillar även att producerar ljudillustrationer, bl.a för film, radio, och SVT.Arbetar överlag väldigt interdisciplinärt, och utformar även många av sina egna skivomslag, kostymer, scenografi själv. Närmare smakretare på: www.agnesmercedes.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jon Johansson
Jon Johansson och gör både instrumentalmusik, elektronisk musik och något som ligger nära hörspel och ljudkonst. Han arbetar även med liveelektronik och nästan uteslutande med datorn som ger den största friheten, men har en också en förkärlek för enkla och primitiva instrument med sin taktilitet. Det är två ytterligheter av honom själv. Att komma bort från konserten och verket och närma sig det rumsliga och tillfälliga är det som intresserar honom just nu.

Kajsa 1
Kajsa Magnarsson
Magnarsson är ljudkonstnär, tonsättare och sångerska. Hon arbetar ofta interdiciplinärt med utgång ifrån ett objekt eller material. I verket för Atalante har hon valt att utforska latex. Magnarsson drar sig inte för att vara politisk och provokativ i sina verk och utgår från dagens samhälle och aktuella frågor. För mer information om tidigare verk och andra pågående projekt besök www.kajsamagnarsson.tumblr.com

Louise

 

 

 

 

 

Louise Magnusson
Ljudkonstnär och kompositör. Jobbar ofta med en nostalgisk vinkel på minnen och historia, filtrerat genom noise och kollagebaserade ljudlandskap.Byggandet av egna instrument, det intuitiva arbetet med form och improvisation, är en del i ett försök att förena det elektroniska och det akustiska. Högfrekventa landskap och folkmusik möter ett samspel med noise och drone där essenser ska filtreras ut och få en subjektiv röst.

Helena (och David Sabel) Laurna Røde

Helena Persson
Helena Persson närmar sig ljud genom installationer, soundscapes, live-framträdanden och tape-stycken. Hennes arbeten bygger på fältinspelningar med förkärlek för detaljer, där det subtila och fragila ofta hamnar i fokus.

Niklas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niklas Sjösvärd
Niklas Sjösvärd är musiker och kompositör verksam inom den elektroniska musiken. Han har en bakgrund inom flera olika undergroundscener inom elektronisk musik och studerar för närvarande komposition och ljudkonst på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. I Januari kunde man höra stycket ”Wind Down” på Röda Sten Konsthall i ljudinstallationsform som en del av samlingsutställningen ”The Sounding Room”, och han har även gjort konserter med elektroakustisk musik och liveelektronik på 3:e Våningen Konsthall såväl som technospelningar på svartklubbar i Göteborg och runt om i Sverige.

Max Wainwright
Max Wainwright bygger och missbrukar elektronisk utrustning, med vilken han gör ljud. Han improviserar oftast, men hans maskiner vet minsann också hur man drar en vals i öronen!
Lisa Gustafsson, dansare och koreograf, med kandidatexamen i modern dans från Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Konsten är personlig och politisk, dödsallvarlig och givmild, genusfrågor är ett återkommande tema. Hen undersöker nära och aktiverande förhållningssätt till publiken, och är intresserad av den komplexa bilden i föreställningsform.
Marcella Steen tycker om små ting och den lilla människan. Rörelsen är grundläggande och det ska räcka. Hen vill vara lättillgänglig men möjliggör ett omsorgsfullt betraktande. Missförstånd ur missförstånd och det sköra i att existera och vara. Naiv i välmening, och fastnar i det obetydliga.

Tommy (1)

Tommy Carlsson
Tommy Carlsson går andra året på kompositionsprogrammet med inriktning Ljudkonst. Han har
mestadels jobbat och utvecklat idéer runt fältinspelningar av platser och fenomen som han tycker visar
på interaktioner mellan människa och natur. Under första året på kompositionsprogrammet gjorde
Tommy två utställningar, ”Sprabery Resonate” på Röda Stens konsthall och ”Radiophonic
Disturbance” på Radiomuséet i Göteborg.
På Atalante kommer Tommy medverka vid en dronekonsert.

 

simon bild
Simon Mattisson
Simon Mattisson är en kronisk mångsysslare som ibland, när planeterna allierar sig, tecknar. Resten av tiden spenderar han mest på att göra musik med olika processer som ofta involverar datorer och elektroniska instrument.
Olle Pettersson
Olle Petersson
Olle Petersson, kompositör & musiker arbetar med att utforska den outömmliga världen av syntheserade ljud. På modularsynthar, bandspelare, samplers och oljudslådor skapas noise, drones, och fantastiska ljudlandskap.

Medverkande
Lousie Magnusson
Niklas Sjösvärd
Simon Mattisson
Agnes Mercedes
Jon Johansson
Kajsa Magnarsson
Tommy Carlsson
Helena Persson
Max Wainwright
Olle Peterson
David Sabel (med Lom och Laurna Röde)
Johan Landgren (med Kajsa Magnarsson)
Lisa Gustafsson (med Max Wainwright)
Marcella Steen (med Max Wainwright)

Torsdag 18:30-22.00
Louise Magusson
Olle Peterson
Max Wainwright, Lisa Gustafsson & Marcella Steen

Fredag 19:00-22.00
Laurna Røde
Simon Mattisson
Kajsa Magnarsson

Lördag 19:00-22.00
Agnes Mercedes
Jon Johansson
Niklas Sjösvärd

Söndag 17.00-20.00
Drone

OBS! Alla tider är cirka tider
FRI ENTRÉ