I höstas startades WISP – after work, en samtalsserie där en gäst bjuds in till ett intimt samtal under parollen konst och makt. I vår fortsätter samtalen med två kvällar. Cecilia Suhaid Gustafsson är WISP-riddare för område väst. Hon är curator för serien och samtalsledare.

FRI ENTRÈ!
Vad är WISP?

WISP är en ideell organisation och ett nätverk för kvinnor och transpersoner inom scenkonstens alla yrkeskategorier. WISP har flera betydelser men beskrivs bäst som Women In Swedish Performing Arts. Alla kan gå med i WISP antingen som medaktör eller stödmedaktör. WISP har fyra riddare som representerar medaktörerna. Riddarsystemet är fördelat på regionerna syd, nord, öst och väst. Jag är riddare för väst.

 

Vad gör ni på Atalante i vår?

Vi kommer att ha två samtalskvällar för en begränsad publik. Jag vill eftersträva en intim känsla där samtalet även blir en podcast. Man kan säga att publiken får uppleva en live podcastinspelning. Givetvis kan man ladda ner samtalet i efterhand.

 

Vem är din första gäst?

Konstnären och författaren Linda Spåman. Hon debuterade med romanen Kötthuvudet, förra året släpptes Misslyckat självmord i Mölndals bro och i vår kommer romanen Brf Ensamheten. Linda arbetar gränsöverskridande med performance, bildkonst och skulptur. Hennes konstnärsskap är ofta väldigt självbiografiskt. Det skall bli spännande att få veta vad hon får inspiration av och framförallt om det finns en baksida med att arbeta så självbiografiskt.