Satellit är en nordisk dansfestival för barn och unga som presenteras under fem dagar på olika scener i Göteborg. Vi träffade projektledaren Hanna Uddenberg för att få veta mer om vad som ska presenteras på Atalante.

PANTA REI – I wish her well
Här bjuds publiken in till en nära och finstämd föreställning som bjuder på såväl stämningsfulla och reflekterande scener som akrobatik och högt tempo. Det är de små historierna som berättas, vardagliga saker som är så viktiga men som så ofta förblir osynliga när den stora historien om oss människor ska skrivas. Berättelserna är självupplevda av kvinnor i artisternas närhet och Panta Rei samarbetar återigen med den brittiska kompositören Nathaniel Reed som skapat melodisk och stämningsfull musik.

CHRISTINA TINGSKOG – Tänja tid och kröka rum
Sommarlovet kan verka jättelångt men samtidigt alldeles för kort. Varför känns tiden ibland olika? När jag är snabb tycker min kompis att jag är långsam. Kan man vara långsam eller snabb på olika sätt? Tänja tid och kröka rum är en dansföreställning som med en finurlig nyfikenhet och humor tar upp ämnen som hastigheter, fysikens lagar och alltings relativitet. Följ med på en fantasifylld färd i olika hastigheter, tidsförlopp och rumsligheter och upptäck själv att relativt kan vara både spännande, kroppsligt och känslomässigt.