Atalante har haft ett långt samarbete med Schillerska Yrkesdanslinje, f.d. Angeredsgymnasiet Yrkesdanslinje. I vår utexamineras den sista kullen elever och presenterar sin avslutningsföreställning på Atalante. Följ elevernas arbete på thecountdown.blogg.se

Gästkoreograf Mireille Leblanc – Wave

Wave är en danskomposition för arton dansare som tar sin utgångspunkt i abstrakta tolkningar av olika naturfenomen. Associationer finns även till de rörelser som uppstår inom en grupp av människor som påverkar och påverkas av varandra. Musiken som är den andra källan till inspiration är gjord av tonsättaren Åke Parmerud aka Raindog. Elektronisk musik som blandar rytmiska förlopp med flödande och växande klanger som vanligtvis återfinns i klassisk elektroakustisk musik. Wave är en hyllning till naturen, musiken och människan med det intuitiva flöde av rörelser som är en signatur för koreografen Mireille Leblanc.

Gästkoreograf Juan Giuliano – Minnen
Född i Argentina startar Juan Giuliano sin lysande karriär som klassisk balettdansör vid Teatro Colon i Buenos Aires och avancerar snabbt till förste premiärdansör. Han blir stjärnsolist vid Parisoperan och i de största balettkompanierna samt mottar av Serge Lifar i Göteborg 1965 Nijinskij-priset som årets bäste dansare för sin tolkning av baletten ”Ikaros”.

Efter sin aktiva period som dansare förblir han sin konst trogen som koreograf, regissör, ledare för danskompanier och pedagog med internationell ryktbarhet, utsedd av Franska Kulturministeriet att leda utbildningen (Le diplôme d’Etat) av blivande danspedagoger.

År 2004 föräras han graden av riddare i orden ”Arts et Lettres”.

Med utgångspunkt från musiken ( Vivaldi:”Årstiderna”, Villa-Lobos: ”Bachianas” och René Aubry) syftar Juan Giulianos koreografi i kvällens föreställning till att frammana ett tillstånd, där betraktarens personliga tolkning tillåts spela fritt och där individens egen livserfarenhet bildar grund för helhetsupplevelsen.

 

SCHILLERSKA YRKESDANS
26-27 APRIL KL. 15 & 19