Humorklubben Oslipat tar sig den här kvällen sig an det avgränsade och nätta ämnet demokrati. Ett antal komiker har fått i uppgift att skriva skämt om demokrati i vid mening och dessa blandas med diskussioner med forskare inom ämnet. Infotainment när den är som bäst, alltså!

Kvällens komiker:
EMMA KNYCKARE är komikern som levererar sina skämt som hon beställer en kaffe på Pressbyrån. Det vill säga utan åthävor, men så effektivt att hon får publiken (eller den i Pressbyrån) precis dit hon vill. Har hörts i otaliga radioprogram och driver också Humorkollo som utbildar tjejer i komedins ädla konst.
ELINOR SVENSSON behärskar den svåra konsten att blanda in en gnutta sårbarhet i råa och skamlösa skämt. Det är personligt och gränsöverskridande och alltid med ett imponerande sinne för humor. Elinor hör man också i Tankesmedjan i P3.
NIKLAS ANDERSSON reclaimar det underbara i att vara göteborgare. Han gör chosefri standup som är oerhört lätt att älska. Det är rakt, enkelt och fantastiskt roligt. Niklas också huskonferencier på Opalen Comedy i Göteborg.
LUDDE SAMUELSSON startade sin standupresa som 17-åring i Malmö och har sedan dess uppträtt över hela landet med sin energiska och smarta humor. Ludde är en skicklig skämtskrivare som dessutom får med sig publiken på sina roliga betraktelser. Nu göteborgare sedan ett par år.

Kvällens konferencier är FRITTE FRITZSON, som i över tio år glatt Sverige i humorns tjänst. Med sin charmiga stil och stundtals bisarra tankar får han med sig vilken publik som helst. Dessutom medverkar två absoluta toppforskare från Göteborgs Universitet, HENRIK EKENGREN OSCARSSON och ELIN NAURIN. Kvällen presenteras i samarbete med Riksbankens Jubileumsfond och är ett samarrangemang med Vetenskapsfestivalen Göteborg