Hösten 2010 bjöds dansaren och koreografen Anna Wennerbeck och musikern och kompositören Anders Hagberg in till Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn för att skapa en föreställningen med utgångspunkt i Louise Bourgeois konstnärskap och bildsvit Mother and Child. Det blev en reaktion, ett svar och ett samtal i musik och dans, utifrån de medverkandes egen konstnärliga plattform. Duon presenterade en mångfacetterad dans- och musikföreställning som kan upplevas i sin helhet helt fristående från bildsviten.
Kombinationen av de suggestiva och böljande rörelserna tillsammans med tonerna från diverse flöjter och slagverksinstrument bildar tillsammans en större helhet som sträcker sig bortom begrepp som dans och musik. Resultatet är en föreställning som både tiger stilla, talar och skriker, som är både intuitiv, organisk och drömmande.

Anna Wennerbecks dans samsas med tonerna från det unika instrumentet Kontrabasflöjt vilket Anders Hagberg live-loopar under föreställningen. Dessutom hörs flöjt, sopransaxofon, slagverk och ”Matusiflute”, ett membranmunstycke inspirerat av kinesiska bambuflöjter.

Nu har föreställningen har nypremiärför första gången i Göteborg. Visas på Atalante med en kvälls- och en matinéföreställning.

Ur kroppen springer stolthet, förundran, skörhet och explosivitet… Krafterna rister i kroppen, som omfamnas av Anders Hagbergs flöjter och slagverk.
Lis Hellström Svenningson, G-P 30/10-10

…det är sensuellt, mångfacetterat och mycket vackert…
Britt Nordberg, Bohusläningen 29/10-10

Foajén öppnar en timma före föreställningen (den utsatta tiden i programmet). Se till att hämta ut biljetter minst en halvtimma innan programmet börjar. Det går att fika och köpa öl och vin i pauserna för den som har åldern inne.

Generella priser om inget annat anges. Serviceavgiften på 12 kr är inräknat i priset.
Ordinarie pris:
På nätet 135 kr (123 kr+12 kr) /i dörren 145 kr
Studerande, pensionär, arbetslös:
På nätet 95 kr (83 kr+12 kr) /i dörren 105 kr

SPELAS 26-27 FEBRUARI 2011