Turtleyou! är en visuell och associationsstimulerande soloföreställning om kött, i vid betydelse. Den kan ses som en rörelseorienterad iscensättning av receptet “Sköldpaddssoppa, äkta” från den gamla norska kokboken “Stor Kogebog”, och består av en blandning av koreografi, improvisation, tal och inspelad text samt videoprojektioner.

Genom att till tider låta det visuella materialet (rörelse och video) växla mellan att illustrera och att kontrastera/motsäga texten, öppnas ordens innehåll upp och olika undertexter uppstår. På det sättet används detta något groteska receptet som en form av språngbräda för att sätta i rörelse publikens associationer kring bland annat köttkonsumtion, makt, likheter eventuellt skillnader mellan människor och djur, objektifiering, modeindustrins konsumerande av kvinnokroppen, och kring parallellerna mellan dessa olika, dock relaterade teman.

Turtleyou! är inspirerad av boken ”The Sexual Politics of Meat -A Feminist-Vegetarian Critical Theory” av Carol J. Adams.

Föreställningen är skapad och koreograferad av Annika Vestel, och visades på Abundance International Dance Festival i Karlstad fjol. När Turtleyou! nu spelas på Atalante blir det i en även mer vidareutvecklad och genomarbetad version och har bland annat fått ett helt nytt ljudspår komponerad av den spanske, Göteborgsbaserade komponisten Cha Blasco.

Efter sista föreställningen genomför Atalantes konstnärliga ledare ett konstkritiskt samtal med de medverkande.