DEN DADAISTISKA DIVAN sånger av Erik Satie framförda av Madame Grenouille
Tillsammans med Grodan, Råttan och Den Lilla Katten ger Madame Grenouille sig i kast med att gestalta och förmedla några av Erik Saties vackra, galna, poetiska, dadaistiska sånger. Vid sin sida har hon den eminenta pianisten Majda Burstedt Marinkovic. Resultatet blir en form av koreografisk musikteater där absurdistisk tydlighet och existetiell poesi står sida vid sida.

Vem är Den Dadaistiska Divan?
Madame Grenouille är sångerska men framförallt konstnär. Hon är vacker och ful, liten och stor, stark och svag, irrationell, knäpp och klok. Madame Grenouille är också en slags pedagog: Genom personliga översättningar av de franska sångtexterna, och med hjälp av fysiska gestaltningar, ljud och rekvisita gör hon ALLT för att på något sätt engagera oss och föra publiken närmre Erik Satie och hans musik. Madame Grenouille gör inte den här föreställningen av endast lust. Det är mycket mer än så; att framföra Erik Saties sånger är hennes kall, hennes öde och det enda som på riktigt ger hennes liv mening. ”Det är livet. Det är döden.” som hon själv skulle uttryckt det.

Ida Lod, sång
Majda Burstedt Marinkovic, piano
Charlotte Engelkes, yttre öga

Publikröster:

”Underbar, genial och övermusikalisk föreställning!! Gå o se!”

”Tack för en fantastisk och härligt oförutsägbar föreställning!! Alla ni som missade Madame Grenouille bör hålla ögonen öppna ifall hon dyker upp igen. Henne vill ni inte missa!”

”Tack för en underbar föreställning! Galet och vackert, ville både skratta och gråta!”

Stöd av Göteborgs Stads Kulturnämnd

19–20 mars kl. 19:00
Kvällen delas med Carl Olof Berg