Höstsäsongen inleds med ett möte med den australienska koreografen Dianne Reid. Under en söndagskväll presenterar vi ett koreografsamtal med Dianne Reid och Melinda Smith. Samtalet leds av Ami Skånberg Dahlstedt. Dianne och Melinda kommer också att visa ett solo och en duett.

Dianne Reid är artist, koreograf, filmare och lärare. Hon arbetar sceniskt, med koreografi och med film. Just nu turnerar hon med sitt nya solo Dance Interrogations.

Melinda Smith lever med cerebral pares, och anväder sig av motordrivna rullstolar och talgenererande anordningar. Hon gjorde sitt första offentliga framträdande med koreograferade rörelser i sin elrullstol. Utifrån detta startade hon danskompaniet Wheel Women med kvinnor som använder motordrivna rullstolar för kreativt skapande. De fokuserar på balans, improvisation, läten, fysisk komedi och humor.

Ami Skånberg Dahlstedt, bosatt på Brännö, arbetar med dans, teater och film, japansk scenkonst i synnerhet. Hon har tidigare arbetat med Dianne Reid i Australien och Lappland.

26 AUGUSTI KL. 17. FRI ENTRÉ
Längd: 2 timmar + paus