Systrar – Tesoro III åker på turné till ICE HOT i Helsingfors, 12–15 december 2012. I samband med detta sätter vi upp Systrar igen på Atalante. Systrar är den tredje och sista delen av Tesoro-trilogin. Föreställningen har färgats och formats utifrån temat om systerskap, de filmade och projicerade personerna och rummets skarpa perspektiv. I Systrar får vi möta Anna Westberg, Siri Persson och deras systrar genom generationer, i filmade och levande versioner. Över fiktiva tidsplan utforskar dansarna mötet med sig själva, sina alter egon, sina konkurrenter, spegelbilder och följeslagare. Tio projektionsytor blir till ett skarpt och perspektiviskt rum. I detta uppträder dansarna med sitt personliga rörelsespråk och här möter de sina filmade systrar från olika generationer.

Koreografin är starkt gestisk, Eva Ingemarsson filtrerar gester ur hela kroppens förråd och slipar dem till betydelsebärande rörelser. En blick eller lyft hand förändrar allt. GöteborgsPosten 110915

Eva Ingemarssons är verksam som koreograf sedan 1978, konstnärlig ledare för Eva Ingemarsson Dansproduktion och scenen Atalante i Göteborg.

Medverkande:
Idé/koreografi: Eva Ingemarsson
Dans: Siri Persson, Anna Westberg
Musik: Lars Åkerlund
Film: Niklas Rydén
Scen: Dan Tommi Hildén
Kostym: Karin Jatta
Ljus: Viktor Wendin
Ljud: Pär Bengtsson
Produktion: Tomas Persson Carlberg

Ordinarie pris
På nätet 140 kr // i dörren 160 kr
Studerande, ungdom t om 26 år, pensionär, arbetslös
På nätet 100 kr/i dörren 120 kr
Foajén öppnar en timma före föreställningen

7-8 DECEMBER 2012