Scroll down for English.

 

Välkommen till GEIGER Aprilfest som går av stapeln på Atalante 16-17 april. Tror vi. Det kan vara så att den bara går att uppleva digitalt, vilket är det vi planerar för nu. Iallafall så blir det två dagar med olika akter varje dag.
Ett mer detaljerat program med spelordning, repertoar, tider och eventuella platser kommer postas här inom kort, på Facebook samt på geigermusik.se.

Medverkande: Duo Ego, Curious Chamber Players, Robert Ek, 40f, There Are No More Four Season

 

Biljettpriser
120 kr Ordinarie
100 kr Rabatterad

Rabatterad pris gäller för studerande, ungdom, arbetssökande/sjukskriven pensionär och grupp <6 personer

 

There Are No More Four Seasons
Pionjärer inom den klassiska live-remix rörelsen, there are no more four seasons tar musikhistoria och gör om den på ett sätt få ens har försökt. Innan pandemin spelade de flitigt runtom i Europa samt i Nordamerika, Mexiko, Japan och Nya Zeeland, och de är överlycklliga över att åter få sparka igång sin verksamhet i just Göteborg! Under året har de passat på att fullborda stycket W314Z som tar avstamp i Johan Strauss d y och spelar med beröringspunkter mellan den tidens valser och dagens klubbkultur.
http://www.nomoremusic.se/

 

Curious Chamber Players
CCP har sedan starten 2003 utforskat ett brett utbud av ny musikrepertoar: från hardcore-modernism till grafiskt noterad slumpmusik, från minimalism till bullermusik och från elektronik till improvisation. Ensemblen har experimenterat med olika konsertkoncept och ljudinstallationer med en unik användning av tid och rum, var och en beroende på plats och situation.
Experimentering är kärnan i CCP:s arbete och tidigare projekt har inkluderat att interagera med andra konstformer som videoimprovisation, teater, Tarot-meditation, dans, poesi och doft. Utöver konventionell instrumentering (flöjt, klarinett, slagverk, piano, violin och cello) utökar CCP sin ljudvärld genom att integrera vardagliga föremål i sina projekt som ballonger, köksredskap och den ökända ”vinkande katten”.
CCP har uppträtt på festivaler som Gaudeamus Muziekweek, IMPULS, New Directions Viitasaari, Darmstädter Ferienskurs, Ultraschall Berlin, Estonian Music Days, Extension Paris och SPOR etc.
Med Malin Bång som ”composer in residence” är CCP specialiserat på att samarbeta med kompositörer av den yngre generationen i hela Skandinavien och resten av världen.
https://www.curiouschamberplayers.com/

 

Duo Ego
Duo Ego bildades 2001 av sångerskan Monica Danielson och slagverkaren Per Sjögren. De har konserterat i bl a USA, Litauen, Ryssland och Ukraina och tilldelats Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris samt Malmlöf-Forsslings Artistpris av Kungliga Musikaliska Akademien.
http://www.duoego.se/

 

40f
Flöjtkvartetten 40f navigerar chosefritt och kommunikativt genom sitt säregna ljudlandskap. De väcker nyfikenheten hos sina lyssnare, och även hos ett stort antal tonsättare som har skrivit musik direkt till kvartetten. 40f gav sin första konsert 2008 på Atalante i Göteborg, och har sedan dess spelat flitigt på svenska scener. Utomlands har de synts och hörts på Musikverein i Wien, Svenska Institutet i Paris, på musikfestivalen Specs On i Berlin, och på turné i norska fjordlandskap. Med fokus på flöjtens roll i vår tids musik lyfter de fram flera av våra mest aktuella tonsättare som Anders Jormin, Madeleine Isaksson, Malin Bång och Ellen Lindquist.
De har även gjort sin egen version av Steve Reichs nutida stråkkvartett-klassiker Different Trains.
Kvartetten har också genomfört en serie uppskattade pedagogiska projekt för ungdomar, bland annat ”Luften är fri”, för och med unga flöjtister i Västra Götaland, och har ett återkommande samarbete med kompositionstudenterna på HSM i Göteborg.
http://www.40f.se/

 

Robert Ek – Klarinett
Robert Ek har som klarinettist specialiserat sig på samtida musik som kammarmusiker och solist. Med stor nyfikenhet och engagemang försöker han att tillsammans med tonsättare utveckla repertoaren för sitt instrument. Han har spelat in ett tjugotal skivor och uruppfört ett stort antal verk som solist och ensemblemusiker.
Han är sedan 2007 medlem i ensemblen Norrbotten NEO, landets enda ensemble med ett nationellt uppdrag att verka för den samtida konstmusiken.
Robert har uppträtt och samarbetat med musiker, kompositörer och dirigenter från olika delar av världen och även turnerat i de flesta världsdelar.
Hans arbete med att utveckla repertoaren har på senare år fokuserats på live elektronik och att utveckla klarinetten som instrument. Sedan 2019 är Robert även doktorand vid LTU där ämnet för hans avhandling är ”the augmented clarinet in intermedial chamber music performance”. Syftet med denna avhandling är att undersöka de konstnärliga möjligheterna ur ett multimodalt perspektiv på musikaliska framföranden med fokus på hur sensordata från musikers rörelser kan vara en strukturell del i att skapa intermedial scenkonst.
http://www.remusik.se/
https://norrbottensmusiken.se/ensembler/norrbotten-neo/

 

—————————-

Welcome to GEIGER April Party which will happen at Atalante 16-17 April. We think. April Party might only be available online, which is what we’re planing for right now. But there will e two days with a variety of acts.
A more detailed program with performance order, repertoire, timetable and alternative venues will be posted here, on Facebook and on geigermusik.se