There are moments of existence when time and space are more profound, and the awareness of existence is immensely heightened.
– Charles Baudelaire

Vowels handlar om en familj. Om hur allt det som är outtalat långsamt bryter ner dem. Deras kroppar och rörelser genomsyras av allt som aldrig blivit sagt. De är på väg någonstans, men nu befinner de sig i ett mellanrum, fast mellan här och där. Den nya platsen innebär nya regler och nya levnadsvillkor. De är märkta av sin resa och av sin bakgrund, både fysiskt och mentalt. Är hoppet verkligen det sista som överger människan?

Vowels är en föreställning som existerar i ett pågående konfliktfyllt nu, i gränslandet mellan dans och fysisk teater. Med inspiration från bl.a. Butoh-traditionen har man skapat ett verk där alla rörelser som saknar mening och innebörd har skalats bort och kvar finns bara den innersta kärnan.

Vowels tar upp ämnen som familj, flykt, hopp, förtvivlan och den slutgiltiga insikten om att det finns handlingar som aldrig kan göras ogjorda. Det är muskler som slår knut på sig själva, munnar som öppnas och stängs i tystnad, en vördnad inför stillheten. Det är frågor som aldrig får ett svar.

Stöds av Region Halland och Kungsbacka Teater.

Iraqi Bodies är en dansgrupp som bildades i Bagdad 2002. De har idag sin hemvist i Göteborg och Amsterdam. Gruppen utforskar kopplingarna mellan dans och fysisk teater och har under de senaste åren hyllats av många.

Koreografi: Anmar Taha
Ljusdesign: Muhanad Rasheed
Medverkande: Jan Rådvik, Hayder Chokan, Lena Dahlén, Josephine Gray, Anmar Taha, Kimona Wrede
Musik: Dag Rosenqvist

Ordinarie pris
På nätet 140 kr • i dörren 160 kr
Studerande, ungdom t om 26 år, pensionär, arbetslös
På nätet 100 kr • i dörren 120 kr
Foajén öppnar en timma före föreställningen

4 OKTOBER KL. 19
spelas även 5 & 7 oktober