Scroll down for English.

Ta del av nya texter för scen och film!

KulturUngdoms Manuslabb presenterar rykande färska manus i readingformat. Unga skrivande personer har fått möjligheten att arbeta fram manus med hjälp av professionella dramatiker och manusförfattare. Pennor har glött, hår har slitits, och nu är det dags att ta del av den dramatik och de filmmanus som skrivits!

Manuslabb är ett projekt för att stärka området kring nyskriven dramatik och filmmanus i Västra Götaland. Här kan unga dramatiker och manusförfattare utveckla sitt skrivande, dela sina erfarenheter och inspireras av varandra. Kvällen erbjuder även möjlighet till att nätverka, på plats finns personer och organisationer som brinner för nyskriven tex

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland.

Medverkande skribenter 29 april: 

Anna Axelsson – Papperstranor
Anna Axelsson älskar att ta del av kultur i alla former, inte minst scenkonst. Hon har ett stort intresse för rytm och musikalitet, och i sitt skrivande återkommer hon gärna till temat elakhet. Papperstranor handlar om en familj i kris. Tre systrar har tvingats att sätta tillvaron på paus och samlas i en övervintrad sommarstuga.

Emma Aurora Vehre – Allt det som tillhör
Emma Aurora Vehre studerar politisk idéhistoria på GU och ska till hösten börja på journalistprogrammet. I Allt det som tillhör möter vi en fiktiv Karin Boye och flickvännen Margot i en rökbelagd lägenhet under en av andra världskrigets tidlösa nätter. Det är en pjäs om allt det som är obesvarat, älskat, bundet och förljuget och en fråga om vad som händer när det som tillhör slutar att tillhöra.

Ture von Reis – Bastubråk
Ture von Reis är utbildad socionom vid Stockholms universitet och studerar nu vid Nordiska Filmskolan. Filmen Bastubråk handlar om två män som tvingas spendera tid tillsammans ien bastu. Det är en berättelse om manlighet, nakenhet och bastukultur.

Siri Berzelius – Drift
Siri Berzelius är litterär kulturprojektledare och poet. Hon har en examen i litterär gestaltning samt litteraturvetenskap. Under åren 2020-2022 var hon redaktör för tidskriften Ordkonst. I Drift möter vi en till synes upplöst tid, barnet som med sin blick forslars genom ett då och ett nu. Där finns morföräldrarnas flytt från Finland till Sverige, stagnationen och klassresan. Kroppsliga upplevelser som gått i arv. Krig genom lek. De förlorade platserna, det förlorade språket.

Jakob Benjaminsson – Elefanten i rummet
Jakob Benjaminsson är en manusförfattare som har studerat manusskrivande och filmproduktion på Högskolan Dalarna och Molkoms folkhögskola. Hans kortfilmsmanus Elefanten i rummet är ett HBTQ-drama om fördomar och hur alla förtjänar att bli förstådda.

Emma Linnéa Arvidsson – Sista veckan
Emma Linnéa Arvidsson har tidigare studerat och arbetat inom teater och har under senaste året börjat utforska sitt intresse att skriva manus för scen. Sista veckan handlar om känslostormen som råder under studentveckan. Vad gör man när alla vänner följer sina drömmar men man själv måste lägga sin egen på hyllan? Hur säger man hejdå till sin bästa vän?

 

 

———————

Discover newly written scripts for stage and film!

KulturUngdom’s Writer’s Lab presents readings of brand new scripts. Young writers have been given the opportunity to develop scripts with the help of professional playwrights and screenwriters. Pencils have been chewed, hair has been torn, and now it’s time to experience the scripts live!

Writer’s Lab is a project that aims to strengthen the field of new plays and film scripts in the region of Västra Götaland. Here, young playwrights and screenwriters can develop their writing, share their experiences and be inspired by each other. The evening also offers the opportunity to network, there are people and organizations on site who are passionate about newly written text for both the stage and the screen.

KulturUngdom is a non-profit association that supports and develops initiatives surrounding independent creation, projects and events by young people between the ages of 13-30 in Västra Götaland.

Participating writers April 29:

Anna Axelsson – Papperstranor
Emma Aurora Vehre – Allt det som tillhör
Ture von Reis – Bastubråk
Siri Berzelius – Drift
Jakob Benjaminsson – Elefanten i rummet
Emma Linnéa Arvidsson – Sista veckan