Livet döden och allt däremellan är en ny exklusiv samtalsserie på Atalante. En gäst bjuds in för att tala om aktuella och viktiga ämnen inför en liten, begränsad publik.

Under hösten bjuds personer in till var sin kväll. De har olika bakgrund, olika erfarenheter och olika konstnärskap. Vi kommer få ta del av deras resa i ett intimt samtal under parollen konst, makt och ryggdunk. Samtalet kan handla om kamp och karriär, framgångar och motgångar eller något helt annat.
Som en extra bonus kommer Livet döden och allt däremellan även att spelas in och bli en podcast som du kan ladda ner och lyssna på i efterhand.

Livet döden och allt däremellan är ett samarbete med WISP som är ett produktionskontor och ett nätverk för kvinnor och transpersoner inom scenkonstens alla yrkeskategorier.

Cecilia Suhaid Gustafsson är ny wisp-riddare för område väst. Hon är curator för serien och kommer att vara samtalsledare. Produceras av Atalante och GoldDigger Productions.

Gäst 26 november kl 19 ANDY CANDY
Andy Candy är transaktivist, journalist, genusvetare, föreläsare och sakkunnig i transfrågor åt RFSL.
Att prova andra uttryck än att enbart skriva texter är något Andy Candy har velat utforska under en längre tid och har samarbetat med fotografer och konstnärer. Hen har gjort konstfilmen I AM OTHER (CANDY & ME) 2007—2008 tillsammans med konstnären Conny Karlsson denna har visats bl.a. på Kunsthall Nikolaj, Köpenhamn och Bildmuseet, Umeå. Till den filmen skrev hen en monolog.

Andy Candy har medverkat i är ”Den moderna homofobin”. Där hen skrivit kapitlet ”I väntan på queertopia” som handlar om transfobi. Det skapades fortsättning på antologitexten som heter ”Klänningen” och blev en installation dokumenterad av Mattias Pettersson och publicerad i förra numret av tidningen Ful.
Just nu arbetar hen på en essä om transvård, en antologitext om kvinnoroller och har precis skrivit sin första teatermonolog.

26 NOVEMBER KL. 19