’SPÅR 10 – ett stickspår på vägen mot slutstationen: Gare du Nord. En hemvist för melankoli och utsatthet, som tvingar den resande att överge sitt bagage för att komma vidare. Det existensiella ögonblick som Lotta Melin alltid gestaltar i sina verk, hämtar denna gång inspiration från kvinnoöden runt 1910-1930.

Time present and time past are both perhaps present in time future. And time future contained in time past…(T.S.Eliot)

Lotta Melin har i sina tidigare performanceverk bjudit in till ett egensinnigt konstnärsskap, där hon blandar koreografi, experimentell musik och videoteknik. I SPÅR 10 samarbetar hon med en av Sveriges mest erkända konstnärer Jan Håfström, som står för scenografi. Musiken är komponerad av den hyllade norska kompositören Maja Ratkje, delvis framförd live av violinisten Anna Lindal.
För kostym står textildesigner Barbro Lomakka, känd för innovativ utveckling av textila tekniker. Ljus och video av Johan Rödström, en av de drivande bakom scenen Skogen i Göteborg.

På scen – dansarna Anna Westberg och Henrietta Wallberg samt musikern Anna Lindal.

Idé/koreografi: Lotta Melin
Scenografi: Jan Håfström
Musik: Maja Ratkje
Dansare: Anna Westberg, Henrietta Wallberg
Musiker: Anna Lindal
Kostym: Barbro Lomakka

12 oktober gäller Kulturnattakortet. Kortet kan köpas dörren. Du kan även förboka till den 12 oktober då får du ditt kort när du kommer!

Ordinarie pris
På nätet 140 kr // i dörren 160 kr
Studerande, ungdom t om 26 år, pensionär, arbetslös
På nätet 100 kr/i dörren 120 kr
Foajén öppnar en timma före föreställningen

Föreställningar
12 oktober kl 19:00 (150 kr Kulturnattakort)
13 oktober kl 19:00
14 oktober kl 17:00