MDT skickar i år en hel festival till Atalante och Dansstationen, med smakprov på vad MDT representerar. Tre utvalda koreografer. Tre högintressanta verk. Overkill? For sure.

 

WHO CAN TELL THE DANCER FROM THE DANCE? – LISA ÖSTBERG

Sex koreografer har vardera fått 10 timmar på sig att skapa fem kortare verk för dansaren Lisa Östberg. Hon har tillsammans med dansaren Maria Öhman satt ihop verken till en föreställning. Är det möjligt att skilja dansaren från dansen? På Atalante framförs stycket av dansaren Henrik Vikman.

MM – LUDVIG DAAE

I ”MM” gör Ludvig Daae en virtuell duett med sig själv. Vi ser hur Ludvig förhandlar med, och förhåller sig till sig själv på film i en konstnärlig process där Ludvig är både skaparen och utövaren.

A TALK – Sudermann & Söderberg

Har en kärlekshistoria en melodi? Om vi tvekar eller rättar varandra, vad har det för rytm? Dansar vi olika när vi pratar om en att-göra-lista eller berättar hemligheter för varandra? Vad säger tystnaden, ett mellanrum mellan orden? Vi pratar varje dag, om det ena och det andra. Ibland för att kommunicera något som är viktigt för oss och ibland för att höra ljudet av våra egna röster.