Hamlet II: exit ghost tar sig an Shakespeares klassiska text från flera olika håll. Föreställningen undersöker de tankar, motiv och metaforer i texten, som handlar om minne och tvivel. Den gestaltar den tvekan och handlingsförlamning som Hamlet känner inför det våld han ombeds utföra och som Ofelia tvingas till av rådande omständigheter.

Texten är en helt ny bearbetning av Shakespeares klassiker och egentligen inte, som titeln antyder, en uppföljare utan ett sätt att undersöka några av Shakespeares odödliga retoriska figurer och två unga människors öde. Föreställningen är också ett sätt att försöka närma sig ett av världslitteraturens stora verk genom att arbeta med några utvalda tankar och bilder och genom att göra den pjäs som beskrivs i verket, till själva formen för undersökandet.
De två skådespelarna på scenen spelar rollerna som Hamlet och Ofelia, men förvandlas till Gertrud och Polonius när det krävs för att berätta historien. Det hela blir en lek med identiteter, vilket sätter Hamlets och Ophelias galenskap och ständiga tvivel i fokus. Förutom de två skådespelarna ser vi även Jörgen Dahlqvist, video och live redigering, samt kompositören Kent Olofsson, ljud och liveelektronik, på scenen.
Genom dessa tre element; skådespelarna, musiken och videoprojektionerna försöker föreställningen öppna upp den klassiska texten på ett nytt sätt.

Pressröster:
Det är oerhört välgjort och oavbrutet fascinerande. Sydsvenskan

I Hamletvariationen når Teatr Weimars sammansmältning av ljudkonst, bildkonst, röst, text och kropp en höjdpunkt. … Teatr Weimars konstnärliga forskningslaboratorium fortsätter att leverera exceptionella resultat. Nummer.se

Teatr Weimar briljerar med en genomtänkt och nyskapande iscensättning av delar av Hamlets problematik, med en knivskarp precishet sammansmälter de ljud, bild och text till en intressant helhet. Tidningen Kulturen

TEXT, REGI, KOSTYM: Jörgen Dahlqvist
MEDVERKANDE: Linda Ritzén & Rafael Pettersson
KOMPOSITÖR: Kent Olofsson
LJUSDESIGN OCH LIVELJUS: Johan Bergman
TEKNIK OCH KAMERA: Johan Nordström
KAMERA: Nils Dernevik
PRODUKTION: Jörgen Dahlqvist

Längd: 70 minuter Ingår i Göteborgs Dans & Teater Festival