Themus Ensemble består av tre Göteborgsbaserade musiker som oftast spelar utan musikinstrument. För dem är det visuella ett lekfullt och viktigt medel. Resultatet är en korsning mellan instrumental teater och koreograferad musik.

Kvällens första del, ”Tick Tack Table”, är en konsert där scenografin blir musikinstrument och instrumenten är konsertens tema. ”Tick Tack Table” har en otraditionell form. Instrumenten har en specifik rörelse och placering på scen. Större delar av konserten domineras av improviserade klanger, men det förekommer även noterad musik.

Del två av kvällens program är ett samarbete mellan Themus Ensemble och Henja Semmler, en violinist från Tyskland. De samspelar i en videokonsert som avspeglar korta konstfilmer av artister från USA och Europa. Henja Semmler har en bred repetoar och har spelat konst- och klassisk musik med flera avantgarde-ensembler från Europa. Hon har arbetat med bland andra Daniel Harding, Claudio Abbado och Pierre Boluez. Livemusiken till konstfilmerna spelas på violin, elviolin, saxofon, elektrisk box, elbord och slagverk.