Hur låter tystnaden? Behöver vi alltid en kontrapunkt för att höra den? Tystnaden både döljer, skyddar, omfamnar och är på samma gång hotfull. Den är sällan intetsägande. Under en novemberkväll kommer ett antal musiker och konstnärer att förhålla sig till ljudlösheten genom kartläggandet av rum, toner och motståndsförhållanden. Kvällen är en undersökning, ett lekfullt utforskande av mellanrummen mellan tonerna.
Tystnaden är den andra och sista delen i en ljudkonstserie med fokus på undersökandet av detaljer och rumslighet. Curerat av Louise Waite, producerat av Atalante och Mighty Fine Production.

OTAVA
Otava är Ingrid Hedin Vallbergs soloprojekt.
Hon intresserar sig här för rösten som ett medium för att utforska ljudrum och stämningar av obestämdhet och stringens.
I kvällens akt rör hon sig mellan ljudande, tystnad och lyssnande i ett samtal både till sig själv, sina minnen och publiken. I akten ingår bland annat preparerad flygel.

SVENSK HUND
Två gläfsande mässingslurar galloperar upp jämsides med en gammal vresig Levinare som helskinnad lyckats sicksacka sig igenom ett lågsvävande moln av skirt wästbergskt knaster. En oväntad norsk fanfar får plötsligt hela flocken att stanna upp och yla i gruppformation, innan en kastvind ger dom ny vittring i jakten på den lekfulla tystnaden…

varning!! svensk hund är totalt improviserad musik av Kim Aksnes – trumpet, Anna Högberg – saxofon, Petter Wästberg – feedback och kontaktmickade objekt, Finn Loxbo – gitarr.

VRÅL
The Score:
Take the space – Stand still, walk, sit, run. Choose wich (one or many) to use – 7 minutes.
Take yourself down to the ground in laying positions, one at a time– 5 minutes.
ROAR in solo
ROAR together
A silent minute
Leave the place when you are ready (gathering by the meeting point)
(During the action take your time to finnish the step you are in before you go in to the next one. The time is a ”door opener”, you choose when to go through it).

Vrål kommer att visas som video lördagen den 24 novebember samt som aktion den 25 november.

ANNA LAMBERG
Anna arbetar med fotografi och rumsliga installationer. Hon bygger upp egna situationer och världar kring det oförklarliga och det omedvetna. Ofta rör det sig om mellanrum i tillvaron, där frågor ställs kring ämnen som gör skillnad. Det kan handla om tro, mod eller död.
Hon arbetar för det mesta analogt när hon fotograferar men bearbetar sedan bilderna digitalt. Allt för att skapa den situation och känsla hon är ute efter.

De rumsliga installationerna är ytterligare en dimension av bilderna – ett sätt att föra betraktaren själv in i hennes bildvärld.

I foajén kommer även Fantomen av Johan och Johan Produktion att visas:
I sina verk undersöker Johan & Johan olika rumsliga konstruktioner, mellanmänskliga överenskommelser, former för delaktighet och möten mellan konst och publik.

I Fantomen drömmer 11åriga Alva om hennes låtsasvänner – djuren – som hämtar henne till andra världar. Konstnären Jan Håfström funderar över försvinnandet som tema i konsten och det egna livet. Mellan deras berättelser uppstår ett rum där vardagens närvaro och verklighet sätts under press och ifrågasätts, och där försvinnandet framstår som både dröm, längtan, frestelse och fara.

Ordinarie pris
På nätet 140 kr // i dörren 160 kr
Studerande, ungdom t om 26 år, pensionär, arbetslös
På nätet 100 kr/i dörren 120 kr
Foajén öppnar en timma före föreställningen

24 NOVEMBER KL 19