”We’re flawed, because we want so much more. We’re ruined, because we get these things, and wish for what we had.” Don Draper

Vi pratade fram och tillbaka om det fascinerande i att några av de främsta ”teatergurusen” åkte till fjärran kontinenter och uppsökte ursprungbefolkningar på jakt efter urteatern. I det sammanhanget snubblade vi över filmen ”Min middag med Andre”, av Louise Malle från 1981, där huvudpersonen berättar om sitt möte med teatergurun Grotowski i en skog i Polen.

Vi bestämde oss för att använda filmen som utgångspunkt för samtal med vänner och bekanta och bjöd var och en på middag. Utgångspunkten för samtalen var en önskan om återskapa den gåtfulla tiden där avgörande beslut blev fattade. Vi kretsar kring tillblivelsen av jaget, vilka förebilder som har varit avgörande i våra liv och uppror eller flyktvägar vi tagit på vägen.

”..en vidunderlig blanding av humor og høytid.”
– Aftenposten.

”…stor visuell dramatikk.”
– Klassekampen.

”…slående visuelle metaforer.”
– Morgenbladet.

”Det er nettopp dette Verk er så gode på, å gjøre det vanskelige sjarmerende og det sårbare opphøyd.”
– Scenekunst.no.

Verk Produktioner har satt upp en rad föreställningar på Black Box Teater de senaste åren, bland annat den kritikerrosade Stalker och Det eviga leendet som båda vann Heddapriset för årets föreställning 2011 och 2013. Kompaniet turnerar både nationellt och internationellt och möter varmt mottagande ifrån både publik och press.

Av och med: Anders Mossling, Saila Hyttinen, Solveig Laland Mohn, Håkon Mathias Vassvik, Signe Becker, Fredrik Hannestad, Tilo Hahn, Jon Refsdal Moe, Per Platou, Pernille Mogensen, Vera Krohn Svaleng og Magnus Børmark. Co-produksjon: Black Box Teater, Teaterhuset Avant Garden og BIT Teatergarasjen