Woodworks är ett temporärt forum, det är ett ljudsammanhang som går tillbaka till träslöjden i skolan, som tar oss tillbaka till skogsindustrin och sågverken, men också till den plats där egna mackapärer skapas och verktygen byter funktion. Vad blir det om man låter träslaget sätta tonen för vad som skapas? Under Woodworks kommer ett antal inbjudna konstnärer och musiker som på olika sätt arbetar med trä och verktyg att utforska industri, skogspromenader och mystik i novembernatten.
Woodworks är första delen av två i en ljudkonstserie med fokus på undersökandet av detaljer och rumslighet. Curerat av Louise Waite, producerat av Atalante och Top Notch Produktion.

In Gowan Ring framför, på bland annat en hemgjord grön gitarr från Orgeon, stillsamma psykedeliska folkvisor med smak av medeltida tidlöshet som gör exkursioner in i temporära analoga dronlandskap. Naturmystisk stämsång kryddas med flöjter och sitarklang och en längtan tillbaka till skogen.

Louise Magnusson, ljudkonstnär och elektronisk musiker. Från Piteå i Norrbotten, men sedan 3 år tillbaka aktiv i Göteborg. På temat Woodworks gör Louise i sitt verk en koppling inte bara till träindustrin utan jobbar sig hela vägen igenom till sin egna relation till hantverket från Norrbotten och träslöjden i skolan.

Isak Eldh är konstnär och musiker. Hans konst är fysisk och kroppslig. Det kan vara en skulptur vars rörelse är ljud, eller en maskin som skapar minimalistisk techno. För att höra hans musik måste man se, och för att se hans konst måste man lyssna.

Erik Radix är scenograf, bosatt i Göteborg. I sitt arbete går han lekfullt tillväga från material och idé till rumsliga lösningar och installationer. Under Woodworks kommer han att arbeta med processen från trä till papper i foajé och blackbox.

Ordinarie pris
På nätet 140 kr // i dörren 160 kr
Studerande, ungdom t om 26 år, pensionär, arbetslös
På nätet 100 kr/i dörren 120 kr
Foajén öppnar en timma före föreställningen

10 NOVEMBER KL. 19