Kabaret, varieté, revy. Oavsett vad det kallas så har de sköna, bitska, förföriska orden, tonerna och rörelserna alltid haft en given plats på Atalante. Och nu är det dags igen. Tillsammans med The Grand Old Kabaret All Star Team presenterar Atalante härmed Kabaret Kosmos. Kabaret Kosmos vill ta tillbaka underhållningen från de lättfärdigas arenor och placera den där den egentligen hör hemma, på konstens och det fria ordets maneger.
Det blir ett stjärnspäckat gäng som tidigare inte jobbat ihop på detta vis. Michele Collins, performancekonstens drottning i Göteborg, David Sperling Bolander, den oöverträffade scenmusikkonstnären, Niklas Rydén, skaparen av nyoperera och Varieté Atalante. Clara Gustavsson, den skönsjungande som är klippt ur en trettiotalsfilm, Jannine Rivel, koreografen med rötter i både modern dans och cirkus, och Karin Wiberg, violinisten och scenkonstnären som syns överallt idag.
Tillsammans med en orkester tar de er med till rymdstaden Kos-Tikk där det alltid är natt och kabarén spelas dygnet runt. Det blir elaka texter, rymdmusik, underskön stämsång, remixad clown, stepp, Django Reinhardt, modern dans, konstiga ljud, märkliga projektioner, hundar på små vagnar, texter av Gertrud Stein, rymdskrot och ett pärlband av oförglömliga slagdängor.