Mystery Magnet är en fantasifull serie iscensatta bilder, levande skulpturer, korta scener samt film. I sitt arbete ger Warlop fantasin fria tyglar och bland annat kan vi vänta oss att få se håriga varelser utan ansikten, huvudlösa kvinnor och jättelika herrbyxor, en resa till månen, märkliga samtal mellan kroppsdelar, samt en svart storm som sveper undan alltihop.

Warlop låter delarna växa fram parallellt utan någon berättelse som kopplar samman dem. Det första arbetsnamnet, Valley View, framkallade ett lugnt och färgglatt panorama av människor, djur, maskiner, som alla höll på med sitt, skenbart omedvetna om varandra. Att se dem som delar av något större är en fråga om perspektiv och dramaturgi. I Mystery Magnet framkallas en serie starka, fristående bilder som tillsammans frambesvärjer en säregen värld.
Med rötterna i bildkonsten tog Warlop vägen via teatern och har nu rönt internationell uppmärksamhet för sina performanceverk. I hennes aktuella arbete försöker hon hitta olika sätt att korsa bildkonsten med scenkonsten genom själva formatet.

24/5 kl. 21.00 – Möt artisterna efter föreställningen.

25 MAJ 2012

Längd: 60 minuter